Skolor

Skolor 2017-05-19T14:14:13+00:00

BODY WORLDS HÄLSA

Tack Skåne, vi förlänger igen!
Absolut sista dag är den 29 januari 2017

EN ANATOMILEKTION DINA ELEVER ALDRIG
KOMMER ATT GLÖMMA

De primära utbildningsmålen med Gunther von Hagens BODY WORLDS HÄLSA är hälsovetenskap, anatomi och fysiologi. Utställningen innehåller mer än 100 preparat vilka ger kunskap om kroppens organ och viktigaste system. Jämförelser mellan friska och sjuka organ, exempelvis lungor från en rökare och en icke-rökare, belyser vikten av en hälsosam livsstil. Utställningen blir också en fantastisk lektion om den mänskliga kroppens form, funktion och skönhet, samt om hur kroppens olika delar samverkar. Eleverna får lära sig om cancer, diabetes och hjärtsjukdomar, men också om hur man kan hjälpa kroppen genom att göra hälsosamma val i livet.

BODY WORLDS visar preparat som har bevarats genom den banbrytande tekniken plastinering, en process som ersätter de naturliga kroppsvätskorna med flytande plaster. Hela kroppar placeras i naturliga positioner för att visa hur olika system, muskler, senor, ben och nerver samverkar tillsammans.

Det är den mest fascinerande och spännande upplevelse jag har varit med om. Att se den mänskliga kroppen, dess olika system, strukturer och möjligheter är något som ingen borde missa. Det var en otroligt god idé att åka hit.
Lärare, 2013
Utställningen gav mig alla svar till min skoluppgift!
Elev som besökt utställningen
Varje läkare slås förr eller senare av den naturliga elegansen och komplicerade uppbyggnaden av den mänskliga kroppen. Tyvärr är det få lekmän som får chansen att uppleva detta mirakel. Den här utställningen är en sällsynt möjlighet, för oss alla, att dela denna unika bild av oss själva.
Neil S. Wenger, medicine doktor

Vad ingår i utställningen?

BODY WORLDS HÄLSA inkluderar följande områden:

  • Muskel- och rörelseapparaten
  • Nervsystemet
  • Respirationssystemet
  • Hjärt- och kärlsystemet
  • Matsmältningssystemet inklusive utsöndringssystemet
  • Reproduktionssystemet
  • Hur sjukdomar och hälsa påverkar kroppens olika system

Missa inte möjligheten att ge dina elever en kunskapsupplevelse utöver det vanliga.

Biljettpriser

(SEK) Alla dagar
Vuxen 195
Barn* (6-18 år) 140
Student** (<= 25 år) 165
Familj*** 560
Grupper (>10 pers) 180
Pensionär (>=65) 180
Loading...

gratis-100Gratis resor och inträde för gymnasieelever åk3 –
begränsat antal!

Utställningen visas på MalmöMässan mellan 3 september och december 2016.

Region Skåne och Skånetrafiken erbjuder gratis transport och inträde till BODY WORLDS HÄLSA för alla gymnasieelever åk 3 i Skåne. Transporten sker med Skånetrafikens bussar, tåg och efter vanlig tidtabell. Bokningen görs klassvis av ansvarig lärare.

Antalet resor och fribiljetter är begränsat så vi rekommenderar tidig bokning.

Skolmaterial

Ladda ner skolmaterial på svenska:

Elevguide

Gruppbokning/skolklasser

Endast förköp.
Bokning sker via 046-280 45 50, biljettbokning@juliusbiljettservice.se
Fritt inträde för en lärare per tio elever. Grupper över 10 personer erhåller rabatt på entré-avgiften

Köp biljetter online
Efter att ha besökt den permanenta utställningen ”Body Worlds” med temat ”The happiness project” i Amsterdam vill vi gärna dela med oss av följande synpunkter.

Utställningen, som visar människokroppen och dess olika organsystem preparerade genom s.k. plastination, ger ett definitivt seriöst intryck. Den presenterar människokroppen och dess organ mot en korrekt vetenskaplig bakgrund. Informationen – såväl den textade som den verbala via hörlurar – är pedagogiskt och didaktiskt välgjord och lättförståelig även för besökare utan någon djupare medicinsk bakgrund.
Exponeringen av föremålen är gjord på ett sätt som inte borde väcka avståndstagande eller rädsla hos utställningens besökare, trots att det handlar om kroppar från tidigare levande människor.
Den utställningskatalog som tagits fram är också den mycket välgjord och kan närmast beskrivas som en basal lärobok i anatomi och fysiologi, försedd med betydligt utförligare bildmaterial än vad som är vanligt i sammanhanget.
Ansvariga för den bakomliggande metoden med plastination av döda människokroppar försäkrar att det finns dokumentation på att samtliga donationer av kroppar skett på helt frivillig väg. Detta gör att utställningen kan accepteras även ur ett strikt etiskt perspektiv.
Vi utgår ifrån att den utställning som kommer att presenteras i Malmö kommer att baseras på samma principer och underlag som vi redogör för ovan.

Med. Dr, docent Stig Persson & Med. Dr, docent Anders Björklund